Лукшић: Додик нас мора више поштовати

Црногорски премијер Игор Лукшић изјавио је данас да та држава мора да буде консултована у вези евентуалне изградне хидроцентрала на Дрини, а предсједнику Републике Српске Милораду Додику препоручио је однос већег поштовања када је Црна Гора у питању. Додик је раније казао да ни Црна Гора, ни Савјет министара Босне и Херцеговине немају никакву надлежност […]

уторак, октобар 2, 2012 / 18:44

Црногорски премијер Игор Лукшић изјавио је данас да та држава мора да буде консултована у вези евентуалне изградне хидроцентрала на Дрини, а предсједнику Републике Српске Милораду Додику препоручио је однос већег поштовања када је Црна Гора у питању.

Додик је раније казао да ни Црна Гора, ни Савјет министара Босне и Херцеговине немају никакву надлежност када је ријеч о пројекту изградње хидроелектрана на Дрини, те да је то искључива надлежност власти РС-а.

"Што се тиче господина Додика и његових изјава, ја разумијем да он јесте понекад мало напрасит и да не води баш рачуна о томе што каже, али ипак препоручујем однос већег поштовања када је Црна Гора у питању", казао је Лукшић новинарима.

Он је нагласио да Црна Гора свакако мора бити консултована у вези изградње хидроцентрала на Дрини.

"Мислим да није ствар воље било кога да ли ће неко државу консултовати или не, уколико постоје обавезе међународне конвенције, односно међународни споразуми, онда ту немате шта да се бира него се морате комуницирати", казао је Лукшић.

Према његовим ријечима, Црна Гора настоји да са РС, односно БиХ, усагласи енергетску политику и да покуша доћи у ситуацију у којој ће се енергетски потенцијали валоризовати на најбољи могућу начин.

Имао сам у пар наврата комуникацију са премијером РС Александром Џомбићем, као и са Савјетом министара БиХ на тему енергетске политке и мислим да је неопходно даље усаглашавање. Постоји иницијатива са наше стране да министри економије, односно енергетике на ту тему разговарају и усагласе становишта и надам се да ће то дати резултате у будућем период, навео је Лукшић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *