Љубљана: Ујединили се синдикалци из бивших република

БЕОГРАД – Представници синдикалних организација свих бивших југословенских република потписали су у Љубљани Споразум о заједничким активностима, а лидер Савеза самосталних синдиката Србије Љубисав Орбовић је данас за Танјуг рекао да је основна сврха тог споразума заштита радничких права. Орбовић је објаснио да је ријеч о споразуму који подразумијева понашање синдиката по принципу кретања капитала […]

субота, април 2, 2011 / 21:20

БЕОГРАД – Представници синдикалних организација свих бивших југословенских република потписали су у Љубљани Споразум о заједничким активностима, а лидер Савеза самосталних синдиката Србије Љубисав Орбовић је данас за Танјуг рекао да је основна сврха тог споразума заштита радничких права.

Орбовић је објаснио да је ријеч о споразуму који подразумијева понашање синдиката по принципу кретања капитала који, како је рекао, без проблема прелази границе држава некадашње СФРЈ.

Ако може капитал, зашто не бисмо могли и ми да се укључимо и да у најпозитивнијем смислу дамо свој допринос заштити радничких права, што је била основна идеја овог регионалног скупа, прецизирао је председник СССС-а.

Скупу који је одржан у четвртак и петак присуствовали су представници синдиката из Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније, а Србију је, поред Орбовића, представљао лидер Уједињеног гранског синдиката Независност Бранислав Чанак.

Орбовић је рекао и да је скуп подржао словеначке синдикалце који ће наредне седмице на референдуму одлучивати о неким питањима Закона о раду који за њих није прихватљив.

Челник најбројније синдикалне организације у Србији је истакао да ће заједничка питања синдикалаца некадашње СФРЈ бити Закон о раду, али и Закон о пензијско инвалидском осигурању и сви други закони који регулишу права запослених.

 0 КОМЕНТАРА

  1. gdje li je naša mišićka, u nju se čovjek ne smije povjerovati, ona je u dodikovoj vladi ministar bez portfelja.Vjeru daje za večeru, odnosno za frizuru , i koju krpicu.časnije bi bilo da se oblači u sekend hemdu, ali da ne laže sirotinju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *