Љубивоју Ршумовићу награда Радоје Домановић

Књижевник Љубивоје Ршумовић добитник је награде „Радоје Домановић” за допринос српској књижевној сатири, одлучио је данас жири. Драмски умjетник Зоран Ранкић награђен је за допринос сатири у позоришту, филму и на телевизији, а за најбољу сатиричну књигу објављену 2010. године награђени су Радивоје Рале Дамјановић и Веселин Мишнић Лари. Награда „Екселенција сатире” додијељена је словеначком […]

уторак, децембар 20, 2011 / 18:08

Књижевник Љубивоје Ршумовић добитник је награде „Радоје Домановић” за допринос српској књижевној сатири, одлучио је данас жири.

Драмски умjетник Зоран Ранкић награђен је за допринос сатири у позоришту, филму и на телевизији, а за најбољу сатиричну књигу објављену 2010. године награђени су Радивоје Рале Дамјановић и Веселин Мишнић Лари.

Награда „Екселенција сатире” додијељена је словеначком књижевнику Жарку Петану и сатиричару из Црне Горе Вељку Рајковићу.

Признање „Радоје Домановић” додјељују Удружење књижевника Србије и истоимени фонд, а награде ће бити уручене у четвртак, 22. децембра на свечаности у Министарству вера и дијаспоре Србије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *