Љубић: Напуштам политику уколико се докаже да је власт у Федерацији законита

Предсједник ХДЗ-а 1990 Божо Љубић рекао је да ће напустити политику уколико правници Савјета Европе докажу да је власт у Федерацији БиХ /ФБиХ/ законита. Он је навео да се БиХ налази у најдубљој кризи послије Дејтона и да је на дјелу фундаментално неразумијевање, те упорно занемаривање конститутивности хрватског народа у БиХ. "Нека правници Савјета Европе […]

недеља, април 3, 2011 / 13:53

Предсједник ХДЗ-а 1990 Божо Љубић рекао је да ће напустити политику уколико правници Савјета Европе докажу да је власт у Федерацији БиХ /ФБиХ/ законита.

Он је навео да се БиХ налази у најдубљој кризи послије Дејтона и да је на дјелу фундаментално неразумијевање, те упорно занемаривање конститутивности хрватског народа у БиХ.

"Нека правници Савјета Европе провјере да ли је власт у ФБиХ законита, ако докажу да јест, напуштам политику", рекао је Љубић.

Он је за ТВ1 оцијенио да је једино рјешење за тренутну ситуацију ново бирање власти.

"Једини излаз је прихватити одлуку Централне изборне комисије БиХ, те кренути у сазивање Дома народа", рекао је Љубић и додао да СДП БиХ покушава да подијели земљу на два дијела, јер сматра Републику Српску недодирљивом.

Говорећи о улози међународне заједнице, Љубић је рекао да су размишљања њених представника базирана на томе како ријешити кризу за вријеме њиховог мандата, док се ХДЗ 1990 труди да дјелује размишљајући о томе како ће бити народу за 50 година.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *