Литванија има још један национални симбол – парфем

ВИЉНУС – Литванија ће послије заставе, химне и грба, изгледа добити и национални парфем – министарство спољних послова те земље подијелило је бочице мириса “Литванија” свим амбасадама у Виљнусу. У саопштењу министарства наводи се да је парфем “лијеп примјер како представити Литванију на иновативан начин”. “Жељели смо да направимо нешто посебно, нешто што представља Литванију […]

среда, јануар 5, 2011 / 10:46

ВИЉНУС – Литванија ће послије заставе, химне и грба, изгледа добити и национални парфем – министарство спољних послова те земље подијелило је бочице мириса “Литванија” свим амбасадама у Виљнусу.

У саопштењу министарства наводи се да је парфем “лијеп примјер како представити Литванију на иновативан начин”.

“Жељели смо да направимо нешто посебно, нешто што представља Литванију и литвански карактер”, рекао је листу Вилнијаус дијена творац пројекта и стручњак за емотивну комуникацију Миндаугас Стонгвилас.

Парфем је мјешавина мириса сандаловине, кедра и мошуса.

“Да би се Литванци препознали у парфему, додали смо и мирис дрвета које можемо да повежемо са паганским ритуалима, као и мирис маховине и пољског цвијећа”, додао је Стонгвилас.

Креирање парфема повјерено је француској кући Галимар.

Бочице “Литваније” биће ускоро подјељене литванским амбасадама у свијету, хотелима и аеродромима. Идућег мјесеца биће пуштене у продају и свијеће “које миришу на Литванију”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *