Лисац: АБА лига без косовских клубова

Генерални менаџер регионалног такмичења демантовао најаву директора лиге да би тимови за Косова могли да заиграју на Јадрану. Опширан разговор директора АБА лиге Радована Лорбека са новинарима у Лакташима вођен је у неколико праваца. Функционер регионалног такмичења причао је о важним темама – промјенама формата, (не)увођењу плеј-офа, проходности у Евролигу, власничкој структури, као и о […]

субота, април 27, 2013 / 17:39

Генерални менаџер регионалног такмичења демантовао најаву директора лиге да би тимови за Косова могли да заиграју на Јадрану.

Опширан разговор директора АБА лиге Радована Лорбека са новинарима у Лакташима вођен је у неколико праваца.

Функционер регионалног такмичења причао је о важним темама – промјенама формата, (не)увођењу плеј-офа, проходности у Евролигу, власничкој структури, као и о могућности да на Јадрану заиграју и тимови са Косова.

Према Лорбековим ријечима, могућност за то постоји, у случају да остали клубови аминују ту одлуку.

Према ријечима генералног менаџера лиге Романа Лисца, то није могуће, нити ће бити. Штавише, био је изричит у ставу да клубови са Косова неће играти у регионалном такмичењу.

"Јадранска лига у наредном периоду не планира никаква проширења, посебно не на територије које би могле да донесу повећање тензија или нанесу штету такмичењу. Уосталом ФИБА није признала Косово", рекао је Лисац неколико сати после опширног излагања свог колеге.

Такмичарски дио сезоне 2012/13 АБА лиге биће и званично окончан у суботу увече, "вечитим дербијем" у финалу Фајнал фора.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *