Лидери ЕУ постигли договор о надзору банака

Европски лидери, који покушавају да подстакну раст својих, кризом погођених привреда, и отварање нових радних мјеста, договорили су се данас на самиту у Бриселу да од следеће године успоставе надзор над радом хиљада банака у еврозони. Француска и Њемачка, двије највеће привреде у Европској унији, успјеле су да до краја дводневног самита изгладе разлике око […]

субота, октобар 20, 2012 / 07:54

Европски лидери, који покушавају да подстакну раст својих, кризом погођених привреда, и отварање нових радних мјеста, договорили су се данас на самиту у Бриселу да од следеће године успоставе надзор над радом хиљада банака у еврозони.

Француска и Њемачка, двије највеће привреде у Европској унији, успјеле су да до краја дводневног самита изгладе разлике око тога како превазићи дужничку кризу, али ће нови надзорни орган задужен за контролу више од 6.000 банака бити основан прекасно за директну помоћ шпанским банкама путем специјалног фонда, пренијела је агенција АФП.

Лидери ЕУ су такође похвалили 120 милијарди евра вриједан пакет мјера за покушај подстицаја изласка из рецесије, док у исто вријеме Грчку и Шпанију погађају социјални и политички немири.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *