Лиценце растурају Премијер лигу

Три првопласирана клуба у Првој лиги РС не испуњавају услове за добијање лиценце за Премијер лигу БиХ, због чега неће моћи у виши ранг. Због тешке финансијске ситуације у многим клубовима тренутно три првопласирана прволигаша Републике Српске: Младост (Велика Обарска), Слога (Добој) и Слобода (Мркоњић Град) не могу да испуне услове за лиценцирање за такмичарску […]

среда, мај 15, 2013 / 11:21

Три првопласирана клуба у Првој лиги РС не испуњавају услове за добијање лиценце за Премијер лигу БиХ, због чега неће моћи у виши ранг.

Због тешке финансијске ситуације у многим клубовима тренутно три првопласирана прволигаша Републике Српске: Младост (Велика Обарска), Слога (Добој) и Слобода (Мркоњић Град) не могу да испуне услове за лиценцирање за такмичарску сезону 2013/14, пише “Спортски журнал”.

Представници Младости и Слободе били су на састанку у Сарајеву са Лејлом Косовац, задуженом за лиценцирање клубова у име Фудбалског савеза БиХ, и истакли су да не могу испунити услове за такмичење који се од њих траже како би добили лиценцу, док Добојлије нису присуствовале овом састанку због квара аутомобила делегације Слоге који се десио у путу за Сарајево, али јасно је да Добојлије немају адекватну инфраструктуру за Премијер лигу.

Врло вјероватно је да побједник Прве лиге РС сљедеће године неће у виши ранг, а с тим су упознати и у Фудбалском савезу РС.

“Могуће је да се деси да ниједан наш првак не оде у виши ранг такмичења јер је ситуација све тежа и тежа у целокупном друштву, а самим тим и фудбалу. Тражићемо по скраћеном поступку изјашњење наших клубова да ли прихватају услове лиценцирања који вазе или не. Уколико прихвате мораће да испоштују то, а ако не испоштују, а прихвате услове, сносиће санкције. Евентуално одустајање појединих клубова од пласмана у виши ранг такмичења не ремети ништа када су Пропозиције такмичења у питању јер смо сличних ситуација имали и раније”, рекао је генерални секретар ФСРС, Родољуб Петковић.

Према сазнањима “Спортског журнала” позиви и упознавање са условима лиценцирања биће упућени Модрича Максими, Сутјесци из Фоче, Козари и Дрини из Зворника.

Осим клубова из Прве лиге РС, под упитником су и наступи свих премијерлигаша РС у највишем рангу такмичења, јер лиценце за сљедећу сезону још нису добили Борац (Бањалука), Леотар (Требиње), Рудар Приједор, Радник (Бијељина) и Славија (Српско Сарајево).

Проблем са лиценцама присутан је и у ФБиХ гдје је прошлогодишњи шампион Градина из Сребреника, по флексибилнијим условима, добила лиценцу, али је јесењу сезону одиграла на другим теренима, у Градачцу. Сада исти проблем има и лидер Прве лиге Федерације БиХ Витез.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *