Либија: Због штете на нафтним пољима обустављена испорука нафте

БЕНГАЗИ- Један од руководилаца либијских побуњеника Вахид Бугагис рекао је да покрет неће продавати нафту све док не буде покренута производња и изразио је наду да ће се то десити у наредник неколико седмица. Према његовим ријечима, побуњеници још врше процјену штете на нафтним пољима која су под њиховом контролом након недавних напада снага лојалних […]

понедељак, април 18, 2011 / 11:18

БЕНГАЗИ- Један од руководилаца либијских побуњеника Вахид Бугагис рекао је да покрет неће продавати нафту све док не буде покренута производња и изразио је наду да ће се то десити у наредник неколико седмица.

Према његовим ријечима, побуњеници још врше процјену штете на нафтним пољима која су под њиховом контролом након недавних напада снага лојалних Моамеру Гадафију.

Аналитичари наводе да способност производње и достава нафте на тржиште могу бити одлучујући фактор у одржавању борбе против Гадафије, која улази у трећи мјесец.

Побуњенички Национални савјет недавно је продао милион барела нафте Катару, чиме је зарадио 120 милиона долара. Побуњенички лидери су најавили да ће новац искористити за куповину хране, горива и наоружања.

Бугагис је додао да нафтна поља која су под контролом побуњеника представљају око трећину производних капацитета Либије. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *