Либија: Нова војска главни приоритет

Нови либијски министар одбране Осама ал-Џували изјавио је да је један од његових највећих приоритета да реконструише војску. Ал-Џували је казао да је прва препрека пред којом се нашао уједињење различитих револуционарних фракција које су помогле свргавању режима Моамера Гадафија током осмомјесечног грађанског рата. „Морамо се реорганизовати”, али је још сувише рано за разоружавање бораца […]

недеља, децембар 4, 2011 / 22:07

Нови либијски министар одбране Осама ал-Џували изјавио је да је један од његових највећих приоритета да реконструише војску.

Ал-Џували је казао да је прва препрека пред којом се нашао уједињење различитих револуционарних фракција које су помогле свргавању режима Моамера Гадафија током осмомјесечног грађанског рата.

„Морамо се реорганизовати”, али је још сувише рано за разоружавање бораца који се још налазе у пријестоници Триполију, истакао је ал-Џували.

Осама ал-Џували је био командант револуционарних снага, а поријеклом је из планинског града Зинтан. Његови борци су помогли освајање Триполија у августу и прошломјесечно заробљавање Гадафијевог сина Сеифа ал-Ислама, подсјећа АП.

Ал-Џували је положио заклетву пред новим либијским лидерима и другим министрима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *