Либија: Британски савјетници помажу побуњеницима

ЛОНДОН – Британски војни официри биће послати у Либију како би давали савјете побуњеницима који се боре против снага пуковника Моамера Гадафија, саопштила је данас британска Влада.  Министар спољних послова Вилијам Хејг рекао је да ће група савјетника бити послата у побуњеничко упориште Бенгази. Д есет британских официра вршиће обуку из области логистике и обавјештајних […]

уторак, април 19, 2011 / 19:45

ЛОНДОН – Британски војни официри биће послати у Либију како би давали савјете побуњеницима који се боре против снага пуковника Моамера Гадафија, саопштила је данас британска Влада.

 Министар спољних послова Вилијам Хејг рекао је да ће група савјетника бити послата у побуњеничко упориште Бенгази.

Д есет британских официра вршиће обуку из области логистике и обавјештајних послова заједно са француским колегама.

Хејг је нагласио да официри неће учествовати у било каквим борбеним операцијама.

Послије усвајања резолуције Савјета безбједности УН о Либији у марту, изричито је одбачена могућност стране копнене војне интервенције.

"Британски Национални савјет безбједности одлучио је да брзо проширимо тим који се већ налази у Бенгазију додатним војним тимом за везу и савјетодавне послове. Овај контингент чиниће искусни британски војни официри", рекао је Хејг.

Објава је услиједила у вријеме када се страхује да је неколико стотина људи погинуло у артиљеријско-ракетном нападу Гадафијевих снага на град Мисурату.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *