Либански премијер понудио оставку

Либански премијер Наџиб Микати данас је понудио оставку, али како је навео, предсједник Мишел Сулејман га је замолио да остане на положају „још неко вријеме”. Либанска опозиција затражила је да влада, која укључује чланове милитантне групе Хезболах, поднесе оставку након јучерашњег бомбашког напада у Бејруту у којем су јуче погинули шеф либанске обавјештајне службе, бригадни […]

субота, октобар 20, 2012 / 14:49

Либански премијер Наџиб Микати данас је понудио оставку, али како је навео, предсједник Мишел Сулејман га је замолио да остане на положају „још неко вријеме”.

Либанска опозиција затражила је да влада, која укључује чланове милитантне групе Хезболах, поднесе оставку након јучерашњег бомбашког напада у Бејруту у којем су јуче погинули шеф либанске обавјештајне службе, бригадни генерал Висам ал-Хасан, и још седам особа, а десетине људи је рањено.

У међувремену, премијер Микати изјавио је да је јучерашњи напад повезан са ситуацијом у сусједној Сирији и грађанским ратом.

Он је додао да је експлозија повезана са недавним случајем генерала ал Хасана у којем је он разоткрио наводну завјеру којом је Сирија планирала да изазове хаос у Либану, преноси АП.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *