Лесковац: Попе, снизи цијене услуга

Представници пет села у околини Лесковца затражили су да њихов парох умањи цијене својих услуга приликом православних обреда за око 60 одсто и запријетили протестима уколико се не удовољи њиховом захтјеву. У протестном писму, упућеном мјесном пароху, попу Братиславу како га једино ословљавају мјештани, представници села у вучјанском крају – Горња и Доња Бунуша, Чифлук, […]

среда, децембар 7, 2011 / 18:54

Представници пет села у околини Лесковца затражили су да њихов парох умањи цијене својих услуга приликом православних обреда за око 60 одсто и запријетили протестима уколико се не удовољи њиховом захтјеву.

У протестном писму, упућеном мјесном пароху, попу Братиславу како га једино ословљавају мјештани, представници села у вучјанском крају – Горња и Доња Бунуша, Чифлук, Радоњица, Тодоровце и Мирошевце затражили су да се цијене услуга за „свећење воде” и сјечење колача на славама смање са садашњих 2.000 динара на 500 динара.

Један од представника тих села Љубиша Цакић рекао је Бети да су људи у вучјанском крају добри вјерници, али да су веома сиромашни и да се њихов парох мора понашати у складу са насталом кризом.

„Народ је огорчен и категоричан да и свештенство мора живјети као и њихови парохијани. Уколико озбиљно не схвате овај проблем, ми ћемо организовати протест”, казао је Цакић.

Он је рекао да се пароху плаћа и заказивање служења обреда у износу од 400 динара, а да парох тражи додатних 400 динара ако се славски обред, вјенчање или крштење снима камером.

До пароха ове парохије Бета данас није могла да дође.

Нико од мјештана није знао његов број телефона, као ни његове старешине у Лесковцу, које су рекле да нису упознате са случајем, а мобилни број црквењака, на кога смо били упућени, није био доступан.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *