Лавров Лагумџији: Зашто трпите диктатуру ОХР?

Крајње је вријеме да се БиХ ријеши наметљивог старатељства ОХР-а, истакао Лавров током разговора са Лагумџијом у Москви Руски министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је током разговора са министром иностраних послова БиХ Златком Лагумџијом да је крајње вријеме да се БиХ ријеши наметљивог старатељства Канцеларије високог представника (ОХР), која има диктаторска овлашћења која повремено […]

петак, мај 31, 2013 / 11:40

Крајње је вријеме да се БиХ ријеши наметљивог старатељства ОХР-а, истакао Лавров током разговора са Лагумџијом у Москви

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је током разговора са министром иностраних послова БиХ Златком Лагумџијом да је крајње вријеме да се БиХ ријеши наметљивог старатељства Канцеларије високог представника (ОХР), која има диктаторска овлашћења која повремено злоупотребљава.

Лавров је рекао да је крање вријеме да домаће снаге у БиХ преузму одговорност за земљу. "Сматрамо да је у овој фази главни задатак што бржи пренос одговорности за судбину БиХ у руке домаћих снага", истакао је Лавров.

Шеф руске дипломатије оцијенио је да су и Русија и БиХ заинтересоване за стабилност на Балкану, пренијела је данас агенција РИА "Новости".

Исти извор напомиње да су Русија и БиХ потписале споразум о олакшавању визног режима, који предвиђа безвизни режим за грађане двије земље који путују у туристичку посјету у трајању до 30 дана.

Лавров је најавио да ће Русија радити на убрзању потписивања споразума са БиХ о избјегавању двоструког опорезивања.

Лагумџија је током састанка рекао да БиХ рачуна на отварање директне авио-линије између Москве и Сарајева.

"Када планирам пут у Москву морам да бирам да ли да летим преко Беча или Истамбула. Надам се да ће убудуће постојати директна авио-линија Москва-Сарајево", рекао је Лагумџија.

Он је додао да је БиХ заинтересована и за развој и јачање сарадње са Русијом у области економије, трговине, културе, образовања и туризма.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *