Лајчак: Ето мене крајем априла

САРАЈЕВО – Извршни директор ЕУ за западни Балкан, источно сусједство и Русију Мирослав Лајчак најавио је да ће до краја мјесеца доћи у БиХ гдје ће у директном разговору са лидерима у БиХ процијенити ситуацију и тражити пут напријед. Лајчак сматра да је превише времена потрошено, посебно у процесу конституисања власти на нивоу БиХ. Он […]

понедељак, април 18, 2011 / 10:12

САРАЈЕВО – Извршни директор ЕУ за западни Балкан, источно сусједство и Русију Мирослав Лајчак најавио је да ће до краја мјесеца доћи у БиХ гдје ће у директном разговору са лидерима у БиХ процијенити ситуацију и тражити пут напријед.

Лајчак сматра да је превише времена потрошено, посебно у процесу конституисања власти на нивоу БиХ.

Он је поновио да је филозофија ЕУ која се тиче БиХ озваничена у марту и да је она веома јасна и показује шта се очекује од БиХ како би био ратификован споразум о стабилизацији и придруживању, те били створени услови за апликацију за чланство.

"Очекујемо више озбиљности при испуњавању тих услова. Прије свега, то се тиче формирања Савјета министара БиХ која ће имати одлучност да проводи реформе", рекао је Лајчак за данашњи "Дневни аваз".

Према његовим ријечима, за разлику од БиХ, ЕУ ради оно што је обећала.

"Вријеме је да видимо исту филозофију и са друге стране", поручио је Лајчак.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *