Лагумџија: Тадићу, изјасни се о рефрендуму

Предсjедник Социјалдемократске партије Босне и Херцеговине Златко Лагумџија позвао јe предсjедника Србије Бориса Тадића да се изјасни о најављеном референдуму у Републици Српској у складу са оним што је претходно изјављивао. "Када је у питању подршка званичног Београда најављеном референдуму у РС, а имајући у виду да предсjедник Тадић годинама понавља званични став да се […]

понедељак, април 25, 2011 / 08:47

Предсjедник Социјалдемократске партије Босне и Херцеговине Златко Лагумџија позвао јe предсjедника Србије Бориса Тадића да се изјасни о најављеном референдуму у Републици Српској у складу са оним што је претходно изјављивао.

"Када је у питању подршка званичног Београда најављеном референдуму у РС, а имајући у виду да предсjедник Тадић годинама понавља званични став да се противи било каквом рjешењу у БиХ које нема подршку сва три народа и оба ентитета, очекујем да ће се Србија и даље понашати у складу са тим", рекао је Лагумџија.

Како преносе сарајевски медији, он је додао да је познато да најављени референдум нема подршку ни сва три народа, ни оба ентитета, ни већине грађана БиХ и да зато очекује да ће Тадић прије сусрета са члановима Предсједништва БиХ за пар дана слиједити сопствене принципе и осудити једнострани позив на референдум у једном дијелу Босне и Херцеговине. Лагумџија је позвао и предсједника Хрватске Иву Јосиповића да се изјасни о том питању.

"Ово је добра прилика и за Јосиповића, који је у билатералним сусретима са Тадићем наглашавао потребу консензуса свих представника народа и грађана у БиХ, да се јавно изјасни о најављеном референдуму који је супротан мировном споразуму и принципима за које се обојица залажу", рекао је Лагумџија.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *