Лагумџија: Не желимо сарадњу са СДА

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија изјавио је да СДП прихвата било коју парламентарну већину, али да не жели сарадњу са СДА, која је, како је рекао, кочница реформи у БиХ. Лагумџија је након састанка делегација СНСД-а и СДП-а у Александровцу код Лакташа рекао да тренутно постоје велике шансе да се нађе заједнички програмски именилац између […]

субота, октобар 20, 2012 / 19:26

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија изјавио је да СДП прихвата било коју парламентарну већину, али да не жели сарадњу са СДА, која је, како је рекао, кочница реформи у БиХ.

Лагумџија је након састанка делегација СНСД-а и СДП-а у Александровцу код Лакташа рекао да тренутно постоје велике шансе да се нађе заједнички програмски именилац између ове двије странке.

Он је најавио да ће наредних дана бити настављени разговори, како би се дошло до имениоца заједничког дјеловања.

Лидер СДП-а навео је да је атмосфера данашњег састанка била добра и да постоји свијест да се ствари у земљи морају промијенити, те да је СДП спреман да подијели одговорност и заједничке циљеве са СНСД-ом, СДС-ом, ХДЗ-ом и Савезом за бољу будућност, али само ако се зна шта је договорено.

Он је упозорио да ће наредна година бити толико економски и социјално тешка да нема разлога да се разговори своде на питање коме ће припасти које министарско мјесто.

"Нико од ових људи није заинтересован да учествује у власти на било ком нивоу уколико не може нешто учинити са нагомиланим економским и социјалним проблемима", рекао је Лагумџија.

Он је истакао да су руководства СНСД-а и СДП-а БиХ данас разговарала о обавезама у предстојеће двије године, економским питањима и обавезама на европском путу БиХ, а да је најмање разговарано о већини у парламенту БиХ.

"Разговарали смо о ефикаснијем раду институција БиХ, које очигледно не раде добро", рекао је Лагумџија и додао да је било ријечи о томе које су претпоставке да владе Републике Српске и Федерације БиХ боље сарађују и на којим пројектима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *