Квиз и живот: Побједник чувене Слагалице ради на пијаци

Срђан Станковић (35) из Пожаревца, преко ноћи је постао славан у свом граду, захваљујући побједи у 78. циклусу најгледанијег домаћег ТВ квиза „Слагалица“. Тим поводом, челници града уприличили су за њега свечани пријем, на којем су му честитали и уручили ручни сат. Тада се сазнало да је Срђан студирао на Београдској пословној школи, на одсјеку […]

субота, мај 25, 2013 / 00:02

Срђан Станковић (35) из Пожаревца, преко ноћи је постао славан у свом граду, захваљујући побједи у 78. циклусу најгледанијег домаћег ТВ квиза „Слагалица“.

Тим поводом, челници града уприличили су за њега свечани пријем, на којем су му честитали и уручили ручни сат.

Тада се сазнало да је Срђан студирао на Београдској пословној школи, на одсјеку за финансије, рачуноводство и банкарство, а дипломирао на банкарском осигурању.

Ови подаци не би били чудни да је Срђан запослен у некој банци или компанији. Међутим, умјесто у струци за коју се школовао, он ради као продавац рибе на зеленој пијаци Круг, у центру града. Срђан не само да је међу пијачним продавцима најобразованији, већ сигурно има и највиши коефицијент интелигенције.

"Прошлог октобра учествовао сам на тестирању Менсе у Пожаревцу, и почетком године добио резултат, према коме ми је количник интелигенције 156", каже Срђан.

"Слао сам пријаве на бројне адресе, али без успеха. Конкурисао сам и за радна места за која се тражи средња школа, али и то је остало без резултата", каже Срђан, који ради још од студентских дана, не бирајући послове.0 КОМЕНТАРА

 1. „Прошлог октобра учествовао сам на тестирању Менсе у Пожаревцу, и почетком године добио резултат, према коме ми је количник интелигенције 156“, каже Срђан.

  Ovo mu je bolje da ne spominje. 😀

 2. Ko mu je kriv što je išao studirati te parazitske ekonomije, bankarstvo i finansije, svi bi htjeli da preko banaka pljačkaju narod. Narod je do gole kože opljačkan od države i banaka, nema više šta da se pljačka.
  Nije naš problem što su ekonomisti, pravnici i menadžeri na birou, oni i treba da budu na birou, naš je problem što su inženjeri – projektanti nezaposleni jer su privreda i industrija izbrisani sa lica zemlje.

 3. marija, 25.05.2013. 09:25:08
  Чист примјер паћеничког менталитета!
  У школи би ти рекли, промашила си тему!
  Најбоље би онда било да иселимо негдје економисте и затворимо тај факултет. Или да предложимо одстрел!
  Инжењер сам, да има превише економиста, приватлука, правника, да… Но, то није дио ове приче!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *