Квалификације у кошарци: Састају се Србија и Црна Гора

Кошаркаши Србије играће у групи А квалификација за Првенство Европе 2013. године са селекцијама Израела, Црне Горе, Естоније, Словачке и Исланда. Носиоци група били су Србија, Турска, Њемачка, Финска, Грузија и Хрватска, на основу резултата са последњег такмичења у оквиру ФИБА. У квалификацијама учествује 31 тим, тако да је пет селекција подијељено у пет група, […]

недеља, децембар 4, 2011 / 15:29

Кошаркаши Србије играће у групи А квалификација за Првенство Европе 2013. године са селекцијама Израела, Црне Горе, Естоније, Словачке и Исланда.

Носиоци група били су Србија, Турска, Њемачка, Финска, Грузија и Хрватска, на основу резултата са последњег такмичења у оквиру ФИБА.

У квалификацијама учествује 31 тим, тако да је пет селекција подијељено у пет група, једна ће имати шест репрезентација и то је управо група у којој је Србија. Шеснаест селекција избориће наступ на завршници Првенства у Словенији.

По двије првопласиране екипе из свих шест група иду даље, ако и три најбоље пласиране.

Квалификације се играју од 15. августа до 11. септембра 2012. године, а првенство се одржава у Словенији од 4. до 22. септембра 2013. године.

Жреб за ЕП:

Б: Немачка, Буграска, Шведска, Азербејџан, Луксембург

Ц: Хрватска, Украјина, Мађарска, Аустрија, Кипар

Д: Грузија, Босна и Херцеговина, Летонија, Холандија, Румунија

Е: Финска, Пољска, Белгија, Швајцарска, Албанија

Ф: Турска, Италија, Португал, Чешка, Белорусија
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *