Кустурица се повлачи из јавности

Редитељ Емир Кустурица изјавио је да је међународна заједница истјерала већину Срба с Косова, али да је споразумом у Бриселу власт у Србији преостале сународнике „оставила непријатељу“. "Никада ниједним гестом косовски Албанци нису учинили нешто што би могло да говори о њиховој доброј намјери, а наши политичари у то вјерују! Мене погађа та истина и […]

недеља, април 28, 2013 / 10:34

Редитељ Емир Кустурица изјавио је да је међународна заједница истјерала већину Срба с Косова, али да је споразумом у Бриселу власт у Србији преостале сународнике „оставила непријатељу“.

"Никада ниједним гестом косовски Албанци нису учинили нешто што би могло да говори о њиховој доброј намјери, а наши политичари у то вјерују! Мене погађа та истина и док живим чинићу све да на било којем мјесту докажем да је то пљачка", рекао је Кустурица за лист "Блиц" у интервју који даје уочи одлуке да се повуче из јавности.

Како је најављено у том интервјуу, Кустурица ће прекинути комуникацију с медијима после вечерашњег гостовања у емисији "Утисак недеље" ауторке Оље Бећковић.

Говорећи о постизању споразума у Бриселу, Кустурица је тај догађај упоредио с преваром два ткача који су убиједили цара и његове министер да ткају најбоља ткања и да ће му направити најбоље рухо, али да ће њега моћи да виде само паметни.

"Не сумњам ја да су они добили највише што су могли у преговорима. Мени је необично да људи са којима сам стајао на позорници на митингу ‘Не дамо Косово’ сада стоје као играчи у утакмици гдје је храброст на већој цијени од памети. Није им лако!", рекао је он.

Кустурица је рекао да је два пута био код руског предсједника Владимира Путина и да му је он оба пута рекао да Руси не могу да буду већи Срби од Срба.

"Када сам му пренио поруку моје жене Маје да морају бити већи Срби од нас рекао је: ‘Није вама лак живот, видим ја’", рекао је Кустурица.

Кустурица је, поново, изразио незадовољство односом појединих државних органа и медија према његовом раду, прије свега на Мокрој гори у коју је, како је рекао, уложио 1,7 милиона евра.

"Ревизорска група БДО је установила да је вриједност визиторског центра и инфраструктуре 2,7 милиона евра а Министарство екологије је уложило само милион. Е па, та вриједност је дарована људима и држави. Ја сам за разлику од невјерног Томе, стварно новац који је зарађен на филму и музици вратио и филму и музици. Све пише на папиру", рекао је он.

Кустурица је оцијенио да је онај ко је послао људе из Државне ревизорске институције очекивао да ће на Мокрој гори пронаћи неки лоповлук и да је тај неко сигурно у власти.

"Прегледом овог парка покривали су неки други парк или неку другу пљачку, светили се или шта су већ чинили. Уосталом, чланови те Владе нису луди да повјерују како има једна будала која држави даје, јер од државе се ваљда узима", рекао је Кустурица.

Он је, такође, изразио незадовољство због тога што је због недоказаног привредног преступа који је утврдила ДРИ доспио на насловне стране, а да га тамо није било када је издао нову књигу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *