Куљача и Д. Маровић склоњени са функција

Градоначелник Будве Рајко Куљача и потпредсједник општине Драган Маровић, који су од 24. децембра у притвору због афере „Завала“, поднијели су оставке на функције, пишу подгоричке „Вијести“,позивајући се на изворе у руководству Демократске партије социјалиста (ДПС) из тог града. Куљача и Маровић, који је брат потпредсједника ДПС-а Светозара Маровића, обавијестили су своје партијске колеге да […]

среда, април 6, 2011 / 14:40

Градоначелник Будве Рајко Куљача и потпредсједник општине Драган Маровић, који су од 24. децембра у притвору због афере „Завала“, поднијели су оставке на функције, пишу подгоричке „Вијести“,позивајући се на изворе у руководству Демократске партије социјалиста (ДПС) из тог града.

Куљача и Маровић, који је брат потпредсједника ДПС-а Светозара Маровића, обавијестили су своје партијске колеге да напуштају функције у локалној управи како "не би били сметња даљем развоју града".

У ДПС-у нису жељели да кажу на који начин су оставке стигле у општину, а, како наводи лист, неке индиције говоре да је могуће да им је из партије сугерисано да се повуку са функција да би суд онда донио одлуку да буду пуштени из притвора.

Према сазнањима "Вијести", Куљача је и раније, у неколико наврата, нудио колегама оставку у нади да ће бити пуштени из притвора, али је то одбијено.

Виши суд је након тромјесечног боравка у спушком затвору продужио притвор Куљачи, Маровићу, као и посланику ДПС-а Ђорђу Пињатићу и директору фирме "Мон инвест" Драгану Секулићу, да би Апелациони суд прихватио жалбу адвокатског тима окривљених и вратио одлуку Вишем суду на разматрање.

Ако Виши суд поново буде одлучио да продужи притвор Куљачи и Маровићу, они би по сили закона, након шест мјесеци били разријешени функција.

До избора новог градоначелника, ову функцију обавља потпредсједник Лазар Рађеновић.

Врховно државно тужилаштво Црне Горе у случају "Завала" подигло је оптужницу против Куљаче, Маровића и још девет особа због злоупотребе службеног положаја.

Црногорско тужилаштво терети будванске функционере да су оштетили државу, општину Будва и прибавили себи и другима имовинску корист у укупном износу од 11,1 милион евра.

Противправна корист коју су функционери донијели фирми "Завала инвест" састојала се у привилегији започињања бесправне градње хотелског комплекса на Завали. Поред тога "Завала инвест" је, захваљујући несавјесности функционера, инкасирала милион евра више него што је била вриједност њених извршених радова на пројекту изградње постројења за десалинизацију морске воде.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *