Кукан: Владе РС и ФБиХ би трбале имати заједничке сједнице

Европски парламентарац Едуард Кукан рекао је Срни да заједничке сједнице влада Републике Српске и Федерације БиХ, о којима је јуче било ријечи на интерпарламентарном састанку у Бриселу, можда нису идеално рјешење, али да би њихово одржавање ипак био корак напријед у свјетлу економске кризе и низа хитних проблема. Кукан, шеф делегације Европског парламента за сарадњу […]

среда, децембар 21, 2011 / 14:19

Европски парламентарац Едуард Кукан рекао је Срни да заједничке сједнице влада Републике Српске и Федерације БиХ, о којима је јуче било ријечи на интерпарламентарном састанку у Бриселу, можда нису идеално рјешење, али да би њихово одржавање ипак био корак напријед у свјетлу економске кризе и низа хитних проблема.

Кукан, шеф делегације Европског парламента за сарадњу са земљама западног Балкана, истакао је да вјерује да ће доћи и до формирања Савјета министра.

"Мора доћи до помака", нагласио је Кукан.

Амандман парламентарца Јелка Кацина, којим је позвао да се одржавају заједничке сједнице влада Српске и Федерације, изазвао је мању размјену мишљења међу европским парламентарцима.

Неки, као Дорис Пак, изнијели су бојазан да ће бити одгођена перспектива формирања Савјета министара ако дође до таквих састанака.

Амандман је сада дио заједничке изјаве Заједничке комисије за европске интеграције парламента БиХ и Делегације Европског парламента за односе са Албанијом, БиХ, Србијом и Црном Гором.

Кациновим амандманом на заједничку изјаву позивају се владе Српске и ФБиХ на одржавање заједничке сједнице како би се унаприједила њихова координација у провођењу реформи у оквиру европских интеграција.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *