Кшишевски тренер са највише побједа у НЦАА

Побjедом Дјука над Мичиген Стејтом Мајк Кшишевски је ушао у историју НЦАА кошарке као тренер са највише побjеда у првој дивизији ове лиге. Он је на вјечној листи престигао свог некадашњег тренера и ментора Бобија Најта. "Тренер К" је уписао 903. побједу и иза себе оставио Најта на бројци 902. Занимљиво је и то да […]

среда, новембар 16, 2011 / 18:58

Побjедом Дјука над Мичиген Стејтом Мајк Кшишевски је ушао у историју НЦАА кошарке као тренер са највише побjеда у првој дивизији ове лиге.

Он је на вјечној листи престигао свог некадашњег тренера и ментора Бобија Најта. "Тренер К" је уписао 903. побједу и иза себе оставио Најта на бројци 902.

Занимљиво је и то да је Кшишевском ово 37. сезона као првом тренеру, а да је његовом ментору за 902 тријумфа било потребно 42 године. Најближи стратегу Дјука од активних тренера је Џим Бохејм са Сиракјуза који има 859 побједа.

Пред нешто мање од 20 000 гледалаца у "Медисон Сквер Гардену", уз присуство Најта и неколико НБА звијезда, Кшишевски је срушио рекорд. По завршетку меча Кшишевски је са сузама у очима дошао да загрли свог ментора.

"Само сам рекао тренеру да га волим. Не бих био у овој позицији да није било њега. Знам да је поносан на мене и ја сам поносан јер сам радио за њега и јер сам тренирао код њега и што сам покушавао да будем као он", рекао је Кшишевски.

Мајк Кшишевски је четири пута освајао НЦАА лигу са Дјуком, а поред функције тренера на овом универзитету он обавља и посао селектора репрезентације Сједнињених Америчких Држава. Са националним тимом је освојио злато на Олимпијским играма у Пекингу 2008. године и злато на Свјетском првенству у Турској 2010. године. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *