Крваве вијести: Војска убила најмање 21 цивила у Сирији

Сиријска војска убила је данас 21 цивила, укључујући и двоје дјеце, саопштили су сиријски активисти за заштиту људских права. Најмање шесторо цивила убијено је када су безбједносне снаге покренуле операцију у јужној покрајини Дара, у којој су средином марта почели антирежимски протести, наводи се у саопштењу. Убиства су се догодила у селу Фаршамс, гдје су […]

субота, децембар 17, 2011 / 21:08

Сиријска војска убила је данас 21 цивила, укључујући и двоје дјеце, саопштили су сиријски активисти за заштиту људских права.

Најмање шесторо цивила убијено је када су безбједносне снаге покренуле операцију у јужној покрајини Дара, у којој су средином марта почели антирежимски протести, наводи се у саопштењу.

Убиства су се догодила у селу Фаршамс, гдје су избили сукоби између припадника безбједносних снага и групе дезертера, а до немира је дошло и у сјеверозападном региону Идлиб.

Међу троје људи убијених у Идлибу двоје су дјеца, која су изгубила живот када је војска насумице отворила ватру, наводи група за заштиту људских права и додаје да су још једна особа и један војник погинули када је најмање 150 оклопних возила ушло у област Џабал ел-Завија у Идлибу.

У центру протеста Хомсу у централној Сирији, четворо цивила је убијено у граду Кусајр у близини границе с Либаном, док је пети погинуо у оближњем месту, пренео је АФП.

Такође четворо људи страдало је у граду Хомс, а пети је преминуо од последица мучења.

Најмање 19 цивила убијено је јуче у протестима широм Сирије. Уједињене нације процјењују да је око 5.000 људи убијено од почетка устанка у фебруару.

Сиријски амбасадор у УН одбацио је ту бројку рекавши да је „невјероватна”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *