Крв Рекреатива тече када је потребно

Чланови Фудбалског и Флорбол клуба Рекреативо и навијачка група „Громада“ те њихови пријатељи данас су у Заводу за трансфузијску медицину РС организовали још једну акцију добровољног давања крви. Свјетлана Томић, добровољни давалац крви и члан навијачке групе Громада дошла је да подржи ФК Рекреативо у њиховој хуманој акцији. „Увијек се радо одазовем њиховим акцијама, јер […]

петак, децембар 9, 2011 / 15:51

Чланови Фудбалског и Флорбол клуба Рекреативо и навијачка група „Громада“ те њихови пријатељи данас су у Заводу за трансфузијску медицину РС организовали још једну акцију добровољног давања крви.

Свјетлана Томић, добровољни давалац крви и члан навијачке групе Громада дошла је да подржи ФК Рекреативо у њиховој хуманој акцији.

„Увијек се радо одазовем њиховим акцијама, јер су заиста тим који на различите начине показују своју хуманост. Љепше се осјећам кад дајем крв, јер знам да ће та крв некоме помоћи", изјавила је Свјетлана.

Горан Арбутина, играч и члан Управе клуба ФК Рекреативо рекао је да је добровољно давање крви већ постала редовна активност чланова Рекреативо и да се труде да акције организују у вријеме кад су потребе за крвљу повећане.

"Било је чланова који су крв почели даровати тек током наших акција, а сад су већ редовни добровољни даваоци крви и драго нам је што људи препознају потребу за давањем крви и што желе да учине добро дјело", изјавио је Арбутина.

„Сматрам да је давање крви најмање што се може учинити – мени ништа не значи, а некоме може живот спасити", изјавио је још један добровољни давалац крви Зоран Орашанин, такође играч ФК Рекреативо.

У Заводу за трансфузијску медицину РС захвални су за још једну акцију са фудбалским клубом.

Директор Завода за Гордана Гузијан похвалила је младе спортисте за њихову хуманост.

„Сарадњу са члановима ФК Рекреативо почели смо прошле године и данас је већ трећи пут да ови млади људи долазе у Завод даровати крв", изјавила је др Гузијан и изразила наду да овакву успјешну сарадњу Завод може успоставити са више спортских организација.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *