Крстан Симић као и Додик: Ми можемо судити Дудаковићу

Правосуђе Републике Српске има право да покрене истрагу и подигне оптужницу против ратног команданта Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифа Дудаковића, уколико то не учини Тужилаштво БиХ, сматра правни експерт Крстан Симић. Уколико Тужилаштво БиХ не подигне оптужницу и одустане од овог предмета, каже Симић, онда се стварају услови да правосуђе Српске процесуира Дудаковића. Симић […]

уторак, јун 4, 2013 / 10:55

Правосуђе Републике Српске има право да покрене истрагу и подигне оптужницу против ратног команданта Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифа Дудаковића, уколико то не учини Тужилаштво БиХ, сматра правни експерт Крстан Симић.

Уколико Тужилаштво БиХ не подигне оптужницу и одустане од овог предмета, каже Симић, онда се стварају услови да правосуђе Српске процесуира Дудаковића.

Симић истиче да Тужилаштво БиХ, које има примат у предметима ратних злочина због наметнутих закона, мора коначно да донесе одлуку у случају "Дудаковић", који не смије нити може да застари.

"Случај `Дудаковић` се мора окончати ради интереса правде, правосудног система земље и утврђивања истине о злочинима над српским жртвама", рекао је Симић за "Вечерње новости".

Он је наводи да овај предмет баца мрљу на правосудни систем БиХ и да су оправдани разочарење и неповјерење породица српских жртава у рад Суда и Тужилаштва БиХ.

У Тужилаштву БиХ раније је Срни потврђено да се води интензивна истрага против Дудаковића због сумње да је одговоран за ратни злочин почињен над Србима у Крајини, те да је 30. јун орјентациони рок за окончање истраге у овом предмету.

Иако против Дудаковића постоје бројни докази и свједочења који недвосмислено потврђују његово учешће и одговорност као главнокомандујућег у злочинама Петог корпуса, оптужница још није подигнута.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *