Kрсмановић примио ученике и студенте са Косова, који уче богословију у Фочи

Начелник општине Србиње Здравко Крсмановић данас је примио ученике Средње богословске школе и студенте Православног богословског факултета из Фоче са подручја Косова и Метохије и том приликом им уручио новчану помоћ. Од 850 ученика и студената који похађају Средњу бословску школу и Православни богословски факултет у Фочи 12 је са подручја Косова и Метохије. – Друштвена […]

петак, децембар 9, 2011 / 22:03

Начелник општине Србиње Здравко Крсмановић данас је примио ученике Средње богословске школе и студенте Православног богословског факултета из Фоче са подручја Косова и Метохије и том приликом им уручио новчану помоћ.

Од 850 ученика и студената који похађају Средњу бословску школу и Православни богословски факултет у Фочи 12 је са подручја Косова и Метохије.

– Друштвена одговорност локалне заједнице и начелника општине, који је и до сада помагао факултет, јесте да се помогне, у овом критичном тренутку не само за Косово и Метохију већ и цијели регион – рекао је декан Православног богословског факултета Борис Брајовић.

Архимандрит Лазар Лазаревић ректор Средње богословске школе истакао је да је помоћ студентима и ученицима добро дјело, али је битнија исказана заинтересованост и брига за наш народ на Косову и Метохији.

Начелник општине Србиње Здравко Крсмановић каже да је током боравка на Косову и Метохији прије мјесец дана видио колико тамо људи живе тешко.

– Ово је био начин да на најбољи начин поручим људима који су на Косову у тешкој ситуацијии и свима онима који студирају и уче да никада људи из Фоче их неће заборавити и увијек ће имати браћу и пријатеље да подијеле судбину – рекао је Крсмановић.

Стеван Соврлић из Косовске Митровице студент треће године Православног богословског факултета каже да је помоћ од 500 КМ врло значајна.

– Доказао је да српски народ који живи у БиХ и РС није заборавио на нас који живимо на Косову и то управо показује да нисмо разједињени, већ да нас овакви гестови и уједињују.

– Остао је трачак наде да има будућности за Србе на Косову и Метохије – казао је Милан Станојевић из Ораховца студент четврте године Православног богословског факултета.

– Још једном ово показује да нисмо заборављени већ да постоје људи који мисле на нас – истакао је Негован Симић из Косовске Витине ученик трећег разреда Средње богословске школе.0 КОМЕНТАРА

  1. Zdravko sta god i kako god da uradi, uvijek ce ga neko nazvati ovako ili onako. Taj nas Srpski inat nas i tjera u ambis i provaliju. Pohvala i za ovaj cin i za odlazak na Kosovo. Svaka cast Nacelnice sto bez 1 KM kredita i bez ikakvog duga Opstine prema bilo kome, uspijevas razvijati i graditi opstinu. Foca je skolski primjer domacinskog odnosa i razvoja infrastrukture i to bez dugova i kredita. Koja opstina u RS se gradi kako-tako, a da nije u dugovima do guse?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *