Kрсмановић: Мир и економски прогрес су национални интерес за све

Први српски,бошњачки и хрватски национални интерес је мир и економски прогрес – рекао је Здравко Крсмановић предсједник Нове социјалистичке партије на прес конференцији и пријему у Бања Луци поводом двије године оснивања НСП-а. – Људима није криво на мало, људима је криво на неправду, а овдје около нас убија неправда. Људима се мора понудити политичка […]

недеља, децембар 18, 2011 / 12:18

Први српски,бошњачки и хрватски национални интерес је мир и економски прогрес – рекао је Здравко Крсмановић предсједник Нове социјалистичке партије на прес конференцији и пријему у Бања Луци поводом двије године оснивања НСП-а.

– Људима није криво на мало, људима је криво на неправду, а овдје около нас убија неправда. Људима се мора понудити политичка алтернатива. НСП нуди нови привредни систем у којем држава на свим нивоима власти од БиХ, РС, Ф БиХ са кантонима, градова и општина са 51 одсто власништва мора повести у велике инвестиционе пројекте као што су ХЕ „Бук Бијела“, аутопутеви, ХЕ на Неретви и на Врбасу. Кроз те објекте нашим радом и са нашим људима у врло кратком временском року можемо направити промјене, али је битан рад и само рад – рекао је Крсмановић.

 

Он каже да НСП скреће пажњу јавности да су и у РС и у ФБиХ на власти социјалдемократске и социјалистичке партије а да никада није била већа национална подјељеност и већа национална мржња.

– У таквом политичком амбијенту нема воље за промјенама. Сматрамо да је такво стање неодрживо, и неопходно је да се овакво стање мијења – каже он.

 

Обиљежавању двије године постојања НСП-а присуствовали су Зоран Ђерић потпредсједник ПДП-а, Адам Шукало предсједник СНС-а, Миланко Михајлица предсједник СРС РС из РС, Денис Гратз предсједник Наша странке из ФБиХ, и Александар Вулин предсједник Покрета социјалиста из Србије.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *