Кризни фонд еврозоне позвао Италију да хитно реагује

Шеф Европског фонда за финансијску стабилност (ЕФСФ), Клаус Реглинг, позвао је Италију да брзо реагује како би увjерила тржишта у своју финансијску и политичку стабилност и додао да је Фонд спреман одмах да помогне тој земљи, уколико се то од њега затражи. Реглинг је у интервјуу њемачком дневном листу „Зидојче цајтунг” рекао: „Италија нема много […]

петак, новембар 11, 2011 / 11:34

Шеф Европског фонда за финансијску стабилност (ЕФСФ), Клаус Реглинг, позвао је Италију да брзо реагује како би увjерила тржишта у своју финансијску и политичку стабилност и додао да је Фонд спреман одмах да помогне тој земљи, уколико се то од њега затражи.

Реглинг је у интервјуу њемачком дневном листу „Зидојче цајтунг” рекао: „Италија нема много времена на располагању да би разувјерила тржишта. Тој земљи је потребна влада што је прије могуће”, пријенела је агенција АФП.

Италија се налази у политичком вакуму након што је премијер Силвио Берлускони почетком седмице најавио да ће поднијети оставку због погоршања дужничке кризе која се шири Европом.

Италијански парламент ће данас расправљати о новом пакету мјера штедње који би требало да спријечи банкрот те треће по величини привреде у оквиру еврозоне.

Због нервозе на тржишту у вези италијанског дуга од чак 1,9 билиона евра, трошкови задужења те земље су ове седмице порасли на забрињавајућих седам одсто, иако су јуче пали на 6,9 одсто. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *