Кренули да хапсе Дулића, он се позвао на имунитет

Покушано привођење бившег српског министра животне средине и просторног планирања због сумње да је злоупотријебио службени положај. Како сазнаје РТС, Дулић се позвао на имунитет. Приведени су Небојша Јањић, бивши помоћник министра за просторно планирање, и Зоран Дробњак, генерални директор ЈП "Путеви Србије" у вријеме Дулићевог мандата. Дулић је раније довођен у везу са афером […]

субота, октобар 6, 2012 / 11:21

Покушано привођење бившег српског министра животне средине и просторног планирања због сумње да је злоупотријебио службени положај.

Како сазнаје РТС, Дулић се позвао на имунитет.

Приведени су Небојша Јањић, бивши помоћник министра за просторно планирање, и Зоран Дробњак, генерални директор ЈП "Путеви Србије" у вријеме Дулићевог мандата.

Дулић је раније довођен у везу са афером око издавања дозвола словеначкој фирми "Нуба инвест" за постављање оптичких каблова дуж српских путева.

За тај посао "Нуба" је поднијела захтјев надлежном министарству само пар мјесеци након регистрације предузећа у Србији, у септембру 2009. године Дозволу од ресорног министарства "Нуба" је добила већ 16. октобра. Тринаест дана касније, Министарство је у име ове фирме, упутило захтјев предузећу "Путеви Србије" ради издавања сагласности за постављање оптичког кабла на релацији Батровци-Београд.

Захтјев је потписао министар Оливер Дулић.

"Путеви Србије" прво одбијају захтјев налазећу да је "Нуба" неквалификована за тај посао. Одлука се, ипак, накнадно мијења и фаворизована фирма – упркос мањкавом захтјеву и уз асистенцију министарства које игнорише примедбе – добија посао.

На проблематичност овог поступка први је указао Савјет за борбу против корупције још у новембру 2010. године

Како су тада пренијели медији Савјет за борбу против корупције детаљно је истражио како су издате дозволе предузећу "Нуба инвест" и откро да ова фирма, захваљујући дозволама Министарства животне средине и просторног планирања и ЈП "Путеви Србије", годину дана била једино предузеће које је постављало цијеви са оптичким кабловима, упркос чињеници да у Републичкој агенцији за електронске комуникације (РАТЕЛ) није ни била регистрована као оператер.

"Нуба инвест" је градила мрежу оптичких каблова према Хрватској, Румунији, Бугарској, Македонији, док су актуелни оператери у Србији, попут Теленора и СББ-а, до својих првих дозвола успјели да дођу тек послије годину дана.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *