Кредитни споразум са Саудијским фондом за зеничку магистралу

САРАЈЕВО – Предсједништво БиХ донијело је Одлуку о прихватању Кредитног споразума између БиХ и Саудијског фонда за развој за Пројекат главне градске магистрале у Зеници.  Предсједништво је саопштило да је на данашњој хитној сједници овластило замјеника министра финансија и трезора БиХ Фуада Касумовића да потпише овај споразум. Саудијски фонд за развој одобрио је у децембру […]

четвртак, април 7, 2011 / 16:30

САРАЈЕВО – Предсједништво БиХ донијело је Одлуку о прихватању Кредитног споразума између БиХ и Саудијског фонда за развој за Пројекат главне градске магистрале у Зеници.

 Предсједништво је саопштило да је на данашњој хитној сједници овластило замјеника министра финансија и трезора БиХ Фуада Касумовића да потпише овај споразум.

Саудијски фонд за развој одобрио је у децембру 2010. године кредит БиХ у износу од око 25 милиона америчких долара за изградњу главне градске магистрале у Зеници (заобилазница код Зенице).

Главна градска магистрала дужине 7,85 километара представљаће везу с коридором Пет Ц и путем М-17. Према пројекту, главна градска магистрала коштаће око 47 милиона КМ, саопштено је раније из општине Зеница.

Градска дионица дугачка је 3,25 километара, а широка 24,5 метара, док је приградска дионица дугачка 4,6 км и широка 11,25 метара, а у оквиру пројекта планирана је градња два моста, преко Ријека Босне и Кочеве, као и двије кружне раскрснице.

Прва фаза радова, предвиђа изградњу градске дионице и очекује се да ће коштати око 22 милиона КМ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *