Кредитни рејтинг Словеније на нивоу \’\’смеће\’\’

Бонитетна агенција „Мудиз“ је саопштила да је снизила кредитни рејтинг Словеније на ниво „смећа“, уз негативну прогнозу, наводећи као разлог стање тамошњег банкарског сектора и погоршање стања државних финансија, уз упозорење да ће тој земљи можда требати и пакет финансијске помоћи од еврозоне. У саопштењу "Мудиза" се наводи да је кредитни рејтинг Словеније снижен за […]

среда, мај 1, 2013 / 09:48

Бонитетна агенција „Мудиз“ је саопштила да је снизила кредитни рејтинг Словеније на ниво „смећа“, уз негативну прогнозу, наводећи као разлог стање тамошњег банкарског сектора и погоршање стања државних финансија, уз упозорење да ће тој земљи можда требати и пакет финансијске помоћи од еврозоне.

У саопштењу "Мудиза" се наводи да је кредитни рејтинг Словеније снижен за два степена, на "Ба1" са "Баа2", чиме је доспио у спекулативну категорију, као и да неизвесност око финансирања на тржишту повећава "вероватноћу да ће бити потребна спољна помоћ", пренела је агенција АФП.

"Најважнији разлог за снижење рејтинга Словеније је упорна криза тамошњег банкарског система и велика вјероватноћа да ће тој држави бити потребна додатна помоћ и ињекције капитала", навела је америчка бонитетна агенција.

На свјетском тржишту капитала типују да ће Словенија бити сљедећа чланица еврозоне која ће морати да затражи финансијску помоћ од Европске уније и Међународног монетарног фонда. Досад су ту помоћ добили Кипар, Грчка, Ирска и Португалија, као и шпанске банке.

Данашње снижење рејтинга би могло значајно да повећа трошкове задуживања Словеније, упозоравају економисти.0 КОМЕНТАРА

 1. Шта ће тек бити када одлуче пробудити БиХ из зимског сна?
  Нас ће као Космос у животу одржати новац из Судана.
  Пола западне Европе сакупља новац за гладне у Судану па ако шта преостане преко Космоса ето пара у БиХ.
  :D:D:D

 2. A, gdje li smo mi žalosna nam majka, kada je Slovenija ispred nas nekoliko svjetlosnih godina?

  Mi smo na nivou afričkih plemena gdje se poglavice i vračevi u mantijama pitaju za sve: i ko ima pravo da živi, koga treba žrtvovati, kkada , koliko i šta treba da jedemo, koliko i šta nam djeca treba da nauče, koje urodjeničke pjesme da pjevamo, kojem „bog“ da se molimo…

  Niko nas a strane ne bi mogao tako da uništi da nisu imali svoje korisne idiote ovdje, ali niko, niko koliko to uradi on.
  Bože, ako Te ima, vrati mmu onako kako je zaslužio!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *