Kраљ Катара у посјети Македонији

Катарски краљ Калифа Алтани допутоваће данас у дводневну посјету Скопљу, прву званичну посјету једног монарха из арапског свијета Македонији. Алтани ће на скопски аеродром допутовати "Ербасом 340", а као претходница су већ слетјела два авиона која су транспортовала све неопходне ресурсе његове пратње. Према информацијама којима располаже скопски дневник "Вечер", у делегацији неће бити ниједна […]

понедељак, октобар 17, 2011 / 08:57

Катарски краљ Калифа Алтани допутоваће данас у дводневну посјету Скопљу, прву званичну посјету једног монарха из арапског свијета Македонији.

Алтани ће на скопски аеродром допутовати "Ербасом 340", а као претходница су већ слетјела два авиона која су транспортовала све неопходне ресурсе његове пратње. Према информацијама којима располаже скопски дневник "Вечер", у делегацији неће бити ниједна од његових жена.

Калифа Алтани ће у Скопљу остварити само три званична сусрета, са предсједником Ђорђем Ивановим, премијером Николом Гуевским и предсједником Собрања Трајком Вељановксим.

Током три сусрета монарх ће бити обучен у одијело, док ће традиционалну катарску одјећу, која према процјенама вриједи око 40.000 евра, носити само на специјалној вечери уприличеној у његову част, на којој се неће служити алкохол, који не може бити ни дио припремљене хране.

Македонски медији преносе да ће катарски монарх бити смјештен у најлуксузнијем скопском хотелу "Александар Палас", у предсједничкој резиденцији, која ће бити опремљена намјештајем из Катара.

Током посјете ће између Македоније и Катара бити потписано 10 уговора и неколико меморандума о сарадњи, а дијелови улица Скопља биће затворени за саобраћај, јер ће се колона возила катарског монарха кретати споро, уз свечану пратњу од седам мотора.

Катар је једна од најбогатијих земаља на свијету, прва је по производњи гаса и трећа по производњи нафте.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *