Ковачевић оптимистичан гледе нафте и гаса

Ресорна министарства Република Српске и Србије ће, у сарадњи са „Србијагасом“ из Новог Сада и „Гас прометом“ са Пала, у року од 30 дана, још једном анализирати ситуацију и предложити начин рјешавања имовинско-правних односа између ових предузећа – рекао је министар индустрије, енергетике и рударства Српске Жељко Ковачевић. Ковачевић је на данашњем састанку упознао министрицу […]

уторак, октобар 2, 2012 / 14:59

Ресорна министарства Република Српске и Србије ће, у сарадњи са „Србијагасом“ из Новог Сада и „Гас прометом“ са Пала, у року од 30 дана, још једном анализирати ситуацију и предложити начин рјешавања имовинско-правних односа између ових предузећа – рекао је министар индустрије, енергетике и рударства Српске Жељко Ковачевић.

Ковачевић је на данашњем састанку упознао министрицу енергетике, развоја и животне средине Србије Зорану Михајловић о досадашњим активностима које је ресорно министарство реализовало по питању рјешавања имовинско-правних односа између "Србијагаса" и "Гас промета" – саопштено је из Министарства индустрије, енергетике и рударства Српске.

Ковачевић је Михајловићеву и министра природних ресурса, рударства и просторног планирања Србије Милана Бачевића упознао о најважнијим пројектима који се односе на привлачење страних инвеститора и јачање њихове улоге у привреди Српске.

"На основу резултата истраживања нафте и гаса у Српској, које је презентовало предузеће `Јадран нафтагас` прошле седмице, можемо бити оптимистични" , рекао је Ковачевић.

Током састанка разговарано је о јачању сарадње ресорних министарстава кроз реализацију заједничких пројеката међу којима су најзначајнији пројекти везани за изградњу хидроелектрана на средњем дијелу тока ријеке Дрине.

"Динамика реализације активности предвиђених Споразумом о сарадњи у области енергетике није задовољавајућа и то, свакако, треба промијенити", нагласио је Ковачевић, те подсјетио да је у заједничком интересу да се коришћење хидропотенцијала ријеке Дрине у њеном средњем дијелу заједнички реализује са квалитетним стратешким партнером.

Он је рекао да је исказани интерес Републике Италије, односно инвеститора из Италије, за улагања у овом дијелу региона шанса коју требају искористи обје владе, али и електропривреде Србије и Републике Српске.

Ковачевић и Бачић исказали су интерес за унапређење сарадње у области намјенске индустрије, наводи се у саопштењу.

Ресорни министри су потврдили спремност за реализацију заједничких пројеката у енергетском сектору, али и спремност да, кроз размјену искустава, допринесу квалитетнијем функционисању предузећа и институције из своје ресорне надлежности.0 КОМЕНТАРА

  1. „Ковачевић оптимистичан ГЛЕДЕ нафте и гаса“.

    А шта то ГЛЕДЕ? Гледају?
    Има ли ико да ми објасни шта значи ова стара „српска“ ријеч ГЛЕДЕ?

  2. Ovaj tzv. ministar je više nego dostojan svake sprdnje. On je paradigma poltrona bez mozga, lažnog akademca falsifikatora i beskorisne štetočine koja preživljava pregrizajući kablove.

    Lijep pozdrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *