Ковачевић: Италијански инвеститор истражује енергетске потенцијале

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић и представници компаније „Cge engineering“ из Милана потписали су Меморандум о намјерама, којим се овој компанији омогућава истраживање потенцијалног инвестирања у области енергетике на простору Српске. Ковачевић је рекао да је ријеч о изузетно великом инвеститору за Републику Српску, с обзиром да је ова компанија чланица […]

уторак, април 23, 2013 / 11:12

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић и представници компаније „Cge engineering“ из Милана потписали су Меморандум о намјерама, којим се овој компанији омогућава истраживање потенцијалног инвестирања у области енергетике на простору Српске.

Ковачевић је рекао да је ријеч о изузетно великом инвеститору за Републику Српску, с обзиром да је ова компанија чланица групације "Експо Италија" у којој се налази 60 одсто извозника и увозника у Италију.

Он је додао да је ова компанија заинтересована и за учешће у изградњи крака гасовода "Јужни ток" кроз Републику Српску.

Ковачевић је истакао да је крак гасовода "Јужни ток" кроз Републику Српску од посебног националног интереса, што значи да ће радове на његовој изградњи првенствено изводити компаније из Српске, али ће се у ситуацији која превазилази могућности домаћих компанија расписивати тендери за учешће иностраних извођача.

Он је навео да ће приликом посјете делегације "Гаспрома", представници Републике Српске имати спремне одговоре на питања трасе и количине, захваљујући искуствима "Србијагаса".

Представник италијанске компаније Виљам Милован рекао је да ову компанију тренутно интересује изградња термовалоризатора у Бањалуци, којим се отпад претвара у енергију.

Он је додао да компанија изводи радове и у гасификацији и да жели пронаћи начин учешћа у пројекту изградње гасовода "Јужни ток"0 КОМЕНТАРА

  1. Stižu strani investitori-okupatori, pa ovako nije bilo ni za vreme drugog svetskog rata i turske okupacije, njih smo se barem mogli osloboditi, a šta ćemo sa ovima?
    Kad nema nikakve privredne aktivnosti i kada je domaća privrda srušena, kao privredni uspesi se slave „krak južnog toka“, „strani okupatori“, „uspešno zaduživanje“.

  2. И сви страни „угледни“ инвеститори заинтересовани само за енергетику?? Па како мајку му, како то да нема ни једног ето бар италијанског „угледног“ да нам донесе програм за шивење италијанских одијела, прављење ципела, аутомобила, оружја, авиона,… а овако све само око енергетике, гдје се има шта однијети!?x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *