Коштуница: Хоће да ми униште странку

Предсједник Демократске странке Србије Војислав Коштуница тврди да је циљ непрекидних напада на ДСС њено уништење и позвао јавност да на то реагује.  "Скоро три године траје свакодневна кампања власти против ДСС, а у последњих месец дана тај напад, у који се узључио и специјални тужилац, добио израз неприкривене мржње", рекао је Коштуница на сједници […]

субота, март 19, 2011 / 14:17

Предсједник Демократске странке Србије Војислав Коштуница тврди да је циљ непрекидних напада на ДСС њено уништење и позвао јавност да на то реагује.

 "Скоро три године траје свакодневна кампања власти против ДСС, а у последњих месец дана тај напад, у који се узључио и специјални тужилац, добио израз неприкривене мржње", рекао је Коштуница на сједници Главног одбора странке.

Он је додао да је "прави и једини разлог зашто режим без икаквих обзира напада ДСС политика те странке, заправо национално одговорна политика уопште".

"Наша политика је да грађанима Србије говоримо истину. Да им говоримо истину о Косову, НАТО, ЕУ, неизвесности, беди и сиромаштву у коју је режим гурнуо земљу. Истина о којој сведочи политика ДСС-а боли, али и пече образ садашњем режиму. И зато би они да се и специјални тужилац обрачуна са таквом нашом политиком", рекао је Коштуница.

Истакавши да су увијек када је у Србији била "угрожена слобода од арогантне власти и ниподаштавало све вриједно у српском друштву", у јавност иступали интелектуалци, Коштуница је рекао да питања која је Добрица Ћосић јавно поставио говоре да је дошло вријеме да и национална интелигенција каже шта има о Србији и о њеној будућности.

Он је додао да се "под пропагандом о путу без алтернативе, који треба да Србију одведе у ЕУ, врши систематско поништавање и преиначавање правих вриједности на којима почива историја Србије и традиција српског народа".

Коштуница је навео да по овом моделу, који се намеће Србији, наставак евроатлантских интеграција треба да се плати не само одрицањем од Косова као дијела територије, него одрицањем од Косова као основне земље и родног мјеста српске духовности, историје и традиције.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *