Косово: Атифете Јахјага из полиције у предсједничку фотељу

Замјеница генералног директора полиције Атифете Јахјага изабрана је за предсjедницу Косова у првом кругу гласања посланика у косовској скупштини. За избор Јахјаге гласало је 80 посланика, 10 је било за њену противкандидаткињу Сузану Новобрдалиу, док је 10 гласова било неважећих. Новоизбрана предсједница изјавила је да ће бити фактор уједињења и заступати интересе свих грађана, а […]

петак, април 8, 2011 / 07:15

Замјеница генералног директора полиције Атифете Јахјага изабрана је за предсjедницу Косова у првом кругу гласања посланика у косовској скупштини.

За избор Јахјаге гласало је 80 посланика, 10 је било за њену противкандидаткињу Сузану Новобрдалиу, док је 10 гласова било неважећих.

Новоизбрана предсједница изјавила је да ће бити фактор уједињења и заступати интересе свих грађана, а да је њен идел, као и свих грађана Косова, учлањење у ЕУ и пријатељство са САД.

У обраћању посланицима, Јахјага је рекла да ће се у обављању дужности водити косовским уставом и законима, те да ће у свом раду бити транспарентна и бити фактор уједињења и заступати интересе свих грађана.

"Спремна сам да служим кад ме земља позове и свој живот сам посветила изградњи земље и њених институција. Доживела сам све изазове који су се десили на Косову. Имам вољу и уверење да ћемо заједно да извршимо измене у нашој земљи", казала је Јахјага.

Јахјага је истакла да је дијалог Приштине и Београда "нормалан процес међу земљама које су имале конфликт".

"Били смо присиљени да дијелимо прошлост, а присиљени смо да дијелимо и будућност. Након дијалога грађани обе земље ће се вратити развоју који ће обезбједити миран живот, а сва рјешења из дијалога биће европска", рекла је нова косовска предсједница.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *