Конзорцијум Г7 на састанку у Влади РС

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик и министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске, Недељко Чубриловић, разговарали су данас са представницима Конзорцијума Г7. Конзорцијум чине предузећа „Интеграл инжењеринг“ из Лакташа, „Нискоградња“ из Лакташа, „Бијељинапутеви“ из Бијељине, „Романијапутеви“ из Сокоца, „Херцеговинапутеви“ из Требиња, „Зворникпутеви“ из Зворника и „ГТ пут“ из Источног Сарајева. Разгораварало се о стању […]

уторак, јануар 25, 2011 / 14:35

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик и министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске, Недељко Чубриловић, разговарали су данас са представницима Конзорцијума Г7.

Конзорцијум чине предузећа „Интеграл инжењеринг“ из Лакташа, „Нискоградња“ из Лакташа, „Бијељинапутеви“ из Бијељине, „Романијапутеви“ из Сокоца, „Херцеговинапутеви“ из Требиња, „Зворникпутеви“ из Зворника и „ГТ пут“ из Источног Сарајева.

Разгораварало се о стању у грађевинарству и грађевинској оперативи, те могућностима изналажења нових пројеката и послова на којима би домаће грађевинске фирме биле ангажоване.

Између осталог, разматрана је и могућност ангажовања домаћих фирми на изградњи дионице аутопута Бања Лука – Добој, за коју су представници Конзорцијума Г7 изразили интересовање.

Предсједник Додик и министар Чубриловић подржали су иницијативу представника Конзорцијума Г7 и истакли да је на члановима Конзорцијума да се у што скорије вријеме на адекватан начин организују и кроз поступак јавне набавке пријаве за учешће у реализацији пројекта изградње аутопута на дионици Бања Лука – Добој.

Закључено је да домаће фирме могу бити регионално и међународно конкурентне само уколико се удруже и заједнички буду дјеловале у аплицирању за пројекте код нас и у иностранству.

С тим у вези, истакнут је значај утврђивања међусобног односа предузећа која чине Конзорциј Г7, како би у будућности јединствено наступали на међународним тендерима за добијање значајнијих пројеката.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *