Конузин: ЕУ нас уцјењује и крши хуманитарне принципе

Руски амбасадор у Србији Александар Конузин рекао је да заустављање руских камиона са хуманитарном помоћи за косовске Србе представља грубо кршење хуманитарних принципа и додао да ЕУ уцјењује Русију у овом случају. "Постали смо објекат за уцјену од стране ЕУ, која крши мандат који је добила од Савјета безбједности УН и заузела страну албанских власти", […]

среда, децембар 14, 2011 / 09:07

Руски амбасадор у Србији Александар Конузин рекао је да заустављање руских камиона са хуманитарном помоћи за косовске Србе представља грубо кршење хуманитарних принципа и додао да ЕУ уцјењује Русију у овом случају.

"Постали смо објекат за уцјену од стране ЕУ, која крши мандат који је добила од Савјета безбједности УН и заузела страну албанских власти", рекао је Конузин, наводећи да Русија не прихвата политичке услове.

Он је рекао да су о насталој ситуацији информисани високи званичници у Москви, као и они у Бриселу, па се тренутно ради на проналажењу рјешења, преноси Глас Русије.

Према Конузиновим ријечима, пошто су два прва камиона успјешно прошла потребне царинске формалности на административној граници између централне Србије и Косова, царински поступак је одједном обустављен на налог руководилаца Мисије ЕУ.

Конузин сматра да су ове радње засноване на "политичким мотивима".

Конвој са руском хуманитарном помоћи за Србе са Космета заустављен је јуче на административном прелазу Јариње. Конвој од око 300 тона намирница намијењен је косовским Србима.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *