Конкурс за име и лого кинеске орбиталне станице

Кина је од јавности затражила помоћ у проналажењу имена и лога за своју будућу свемирску станицу. Аналитичари сматрају да је апел јавности показатељ кинеског самопоуздања у сопствени свемирски програм, осам година након што се Кина придружила Русији и САД као трећа земља свијета која је послала човјека у орбиту. Послије прве брзо су услиједиле и […]

уторак, април 26, 2011 / 10:18

Кина је од јавности затражила помоћ у проналажењу имена и лога за своју будућу свемирску станицу.

Аналитичари сматрају да је апел јавности показатељ кинеског самопоуздања у сопствени свемирски програм, осам година након што се Кина придружила Русији и САД као трећа земља свијета која је послала човјека у орбиту.

Послије прве брзо су услиједиле и двије кинеске мисије са људском посадом. Током посљедње мисије обављена је и прва свемирска шетња кинеског астронаута.

Кина очекује да ће касније, током године, у орбиту послати први модул за свемирску станицу, након чега ће кренути и брод са људском посадом, која би требало да пристане уз станицу.

У току је потрага за именом станице, командног и два лабораторијска модула, те брода за снабдијевање. Објављен је и конкурс за нови лого – за станицу и свемирски програм са људском посадом.0 КОМЕНТАРА

  1. За разлику од Кинеза, ми унапријед знамо своје и мјесто и име: дно дна или по свемирски, црна рупа за успијех.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *