Конференција о Сребреници у Мадриду

У четвртак 30. маја 2013, у сали Ваље Инклан, у просторијама конгресног центра Сиркуло де белас артес, у Мадриду, шпански електронски часопис Семинарио Сербио и холандска невладина организација „Историјски пројекат Сребреница“ организују конференцију на тему догађаја у Сребреници у јулу 1995. Истовремено, шпанској и латиноамеричкој јавности биће представљена нова књига на шпанском језику, Srebrenica – […]

понедељак, мај 27, 2013 / 09:37

У четвртак 30. маја 2013, у сали Ваље Инклан, у просторијама конгресног центра Сиркуло де белас артес, у Мадриду, шпански електронски часопис Семинарио Сербио и холандска невладина организација „Историјски пројекат Сребреница“ организују конференцију на тему догађаја у Сребреници у јулу 1995.

Истовремено, шпанској и латиноамеричкој јавности биће представљена нова књига на шпанском језику, Srebrenica – Ciudad sin Dios, коју је приредио Александар Вуксановић.

Сви посетиоци ће добити по примерак књиге и брошуру "Историјског пројекта Сребреница" на шпанском језику где се укратко излажу све битне чињенице у вези са Сребреницом.

На конференцији ће учествовати:

Мишел Колон писац и новинар из Белгије, аутор неколико књига о грађанским ратовима на територији бивше Југославије: http://www.michelcollon.info/.

Едвардо Луис Агвире професор кривичног права на универзитету Ла Пампа, Аргентина: http://www.campusapp.com.ar/ presentacion/aguirre.html

Стефан Каргановић, председник невладине организације "Историјски пројекат Сребреница", са седиштем у Хагу, Холандија: http://www.srebrenica-project. com

Организатор конференције, у сарадњи са Историјским пројектом, је Александар Вуксановић, уредник електронског часописа у Мадриду, www.semanarioserbio. com.

Циљ конференције је објективно и контекстуално испитивање догађаја у Сребреници у јулу 1995. године. Званичан наратив догађаја биће критички размотрен у светлу чињеница које се из њега систематски изостављају.

Једна од тема на скупу биће судбина српског становништва Сребренице током рата у Босни и Херцеговини, напади и покољи у околним српским селима и непроцесуирање криваца ни деценију и по од престанка ратних дејстава.

Ово је први скуп на тему Сребренице у Шпанији и на шпанском говорном подручју уопште. Конференција у четвртак 30. маја 2013. биће снимљена и исто вече видео снимак ће бити постављен на Ју тјуб.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *