Комшић: Јосиповићева изјава штети немуслиманима у БиХ

САРАЈЕВО – Изјава хрватског предсједника Иве Јосиповића да је Хрватска „у осјетљивој ситуацији јер граничи са БиХ у којој живи пуно муслимана“, највише штете може нанијети „немуслиманима“ у БиХ, сматра члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић. Коментаришући Јосиповићеву изјаву да је забринут због тога што је у БиХ било радикала, посебно током рата, те да се […]

четвртак, април 7, 2011 / 00:00

САРАЈЕВО – Изјава хрватског предсједника Иве Јосиповића да је Хрватска „у осјетљивој ситуацији јер граничи са БиХ у којој живи пуно муслимана“, највише штете може нанијети „немуслиманима“ у БиХ, сматра члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић.

Коментаришући Јосиповићеву изјаву да је забринут због тога што је у БиХ било радикала, посебно током рата, те да се нада да је "локално муслиманско становништво самосвјесно, да разумије и дијели европске вриједности и цијени добросусједску сарадњу", Комшић је истакао да се заиста нада да су ријечи изречене јуче у Дубровнику погрешно протумачене.

"Волио бих да ова изјава Иве Јосиповића није тачно пренесена или да је извучена из контекста. Уколико је тачна, онда ми је заиста жао што послије толико комуникације и остварених контаката које смо имали Јосиповић још не разумије односе који владају у БиХ", изјавио је Комшић.

Он је истакао да мисли да, уопштено гледано, ова изјава чини више штете `немуслиманима` у БиХ као и самој БиХ, него што доноси политичке користи аутору ове изјаве.

Говорећи о немирима у Либији, предсједник Хрватске рекао је јуче да се боји да би дешавања у тој сјеверноафричкој држави могла утицати на радикалне муслимане у БиХ.

"Ми смо у посебно осјетљивој ситуацији јер граничимо са БиХ у којој живи пуно муслимана и надам се да тај сукоб, нарочито у Либији, неће утицати на односе различитих националности у БиХ и у сусједним земљама", рекао је Јосиповић. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *