Комић угостио најбоље иноваторе

Министар науке и технологије Републике Српске, проф. др Јасмин Комић и помоћница министра за технологију, Биљана Војводић, примили су данас побједнике Такмичења за најбољу технолошку иновацију (ТНТИ 2011), које је недавно одржано у Бањој Луци. У категорији „Реализоване иновације“ ТНТИ прво мјесто припало је тиму „Илуминатор“, друго „Целулози“, треће екипи „Бонем“, односно четврто тиму „Хидраулика. […]

понедељак, децембар 12, 2011 / 17:46

Министар науке и технологије Републике Српске, проф. др Јасмин Комић и помоћница министра за технологију, Биљана Војводић, примили су данас побједнике Такмичења за најбољу технолошку иновацију (ТНТИ 2011), које је недавно одржано у Бањој Луци.

У категорији „Реализоване иновације“ ТНТИ прво мјесто припало је тиму „Илуминатор“, друго „Целулози“, треће екипи „Бонем“, односно четврто тиму „Хидраулика. У категорији „Иновативне идеје“ прва награда је припала тиму „Крајина“, друга екипи „Планина“, а трећа награда отишла је у руке „Идеји“.

За побједнике такмичења Министарство науке и технологије РС обезбједило је фонд награда у износу од 35.000 КМ.

Министар Комић је, поздрављајући све присутне, нагласио да иновативност представља стварање прилика за профитабилну примјену знања, креативног мишљења, способност генерисања потпуно нових идеја и рјешења те њихову примјену у пракси или компетентан пласман на тржишту.

„Министарство науке и технологије настоји да практично помогне њиховој промоцији и технолошком развоју, односно повећању њихове конкурентске предности, која се огледа у способности да се иновира, што непосредно повећава профит“, нагласио је Комић.

Он је нагласио да је значај ТНТИ у томе што на ширем плану промовише предузетништво и развија иновативне способности и нове технологије те заједно са осталим пословним и инфраструктурним механизмима друштва заснованог на знању, из године у годину даје све конкретније и конкурентније понуде домаћем и страном тржишту.

Помоћница министра за технологију Биљана Војводић додала је да конкурс за овогодишње, четврто по реду „Такмичење за најбољу технолошку иновацију“, расписан 1. jула ове године, а на конкурс је пристигло 42 такмичарска тима из Републике Српске са, најмање, по три члана у сваком тиму.

Финале Такмичења за најбољу технолошку иновацију, организовало је Министарство науке и технологије Републике Српске, у сарадњи са Иновационим центром Бања Лука, Републичком агенцијом за мала и средња предузећа, Привредном комором Републике Српске те универзитетима у Бањој Луци и Источном Сарајеву. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *