Колоквијум се наставља

Излагањима о темама „Увод у медијативни менаџмент процеса уставне реформе у БиХ“ и „Ефикасна држава наспрам равноправности народа? Приоритети уставне реформе“ у Каденабију у Италији данас ће бити настављен колоквијум „Да ли је Устав БиХ компатибилан са ЕУ?“. О овим темама из БиХ говориће министар правде БиХ Бариша Чолак, посланици у Представничком дому Парламентарне скупштине […]

понедељак, новембар 28, 2011 / 12:14

Излагањима о темама „Увод у медијативни менаџмент процеса уставне реформе у БиХ“ и „Ефикасна држава наспрам равноправности народа? Приоритети уставне реформе“ у Каденабију у Италији данас ће бити настављен колоквијум „Да ли је Устав БиХ компатибилан са ЕУ?“.

О овим темама из БиХ говориће министар правде БиХ Бариша Чолак, посланици у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Исмета Дервоз и Азра Хаџиахметовић, те потпредсједник ХДЗ 1990 Мартин Рагуж.

О теми "Пресуда Финци – Сејдић – модели имплементације" излагаће судија Европског суда за људска права Љиљана Мијовић, секретар Венецијанске комисија Савјета Европе Томас Маркерт, предсједавајући и потпредсједавајућа Привремене заједничке комисије оба дома парламента БиХ за провођење одлуке "Сејдић и Финци" Шефик Џаферовић и Борјана Кришто.

У 16.15 часова предвиђено је формулисање заједничког закључка и затварање колоквијума, саопштено је јуче из њемачке фондације "Конрад Аденаур".

Колоквијум у Каденабији започео је 26. новембра обраћањем Кристијана Шварц-Шилинга, бившег савезног министра Њемачке и бившег високог представника за БиХ, а званично га је јуче отворила директор Фондације "Конрад Аденауер" Сабина Волкнер.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *