Која америчка серија је најбоља?

Серију Теорија великог праска (код нас преведено као Штребери) амерички ТВ критичари прогласили су за најбољу комедију, док су серије „Breaking Bad” и „Игра пријестола” освојиле награду у категорији драме. Филм "Иза Канделабре" (Behind the Candelabra) освојио је награду у категорији најбоља мини серију или филм, док је Мајкл Даглас који игра у том филм […]

уторак, јун 11, 2013 / 20:34

Серију Теорија великог праска (код нас преведено као Штребери) амерички ТВ критичари прогласили су за најбољу комедију, док су серије „Breaking Bad” и „Игра пријестола” освојиле награду у категорији драме.

Филм "Иза Канделабре" (Behind the Candelabra) освојио је награду у категорији најбоља мини серију или филм, док је Мајкл Даглас који игра у том филм проглашен за најбољег глумца у истој категорији, преноси Ројтерс.

Глумац серије „Breaking Bad” Брајан Кранстон освојио је награду за најбољег глумца у драмској серији, Џулија Луис-Дрејфус која игра у политичкој комедији „Veep” освојила је награду критике за најбољу глумицу у комедији, док је Луис Си Кеј који игра у серији лУЈ (Louie) освојио награду за најбољег глумца у комедији.

„Провео сам читав живот игноришући шта критика каже и шта критика пише. Од вечерас се стратегија промијенила”, рекао је он на синоћњој додјели награда.

Прошлогодишњи добитник награде у категорији драме, серија „Домовина” није освојила ни једну награду у три категорије у којима је била номинована. Серија „Људи са Менхетна” такође није добила награду у категорији у којој је номинована – за најбољу глумицу у драми – Елизабет Мос.

Једно од највећих изненађења вечери је мало позната глумица Татјана Маслени, која у Би-Би-Си драми „Orphan Black”, игра жену са неколико идентитета. Она је освојила награду за најбољу глумицу у драми.

Побједнике треће додјеле награда телевизијских критичара бирали су чланови новинарске асоцијације телевизијских мрежа, а церемонија додјеле награда одржана је на гала вечери на Беверли Хилсу.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *