Коалиција Косорове и Керума

Предсједник Хрватске демократске заједнице Јадранка Косор и предсједник Хрватске грађанске странке /ХГС/ Жељко Керум потписали су данас у Задру споразум о предизборној и постизборној сарадњи.  Двије странке договориле су да ће имати заједничке изборне листе у 9. и 10. изборној јединици, које обухватају Сплитско-далматинску, Дубровачко-неретванску, Личко-сењску, Задарску и Шибенско-книнску жупанију, преносе хрватски медији. "Ову сарадњу […]

уторак, новембар 8, 2011 / 23:17

Предсједник Хрватске демократске заједнице Јадранка Косор и предсједник Хрватске грађанске странке /ХГС/ Жељко Керум потписали су данас у Задру споразум о предизборној и постизборној сарадњи.

 Двије странке договориле су да ће имати заједничке изборне листе у 9. и 10. изборној јединици, које обухватају Сплитско-далматинску, Дубровачко-неретванску, Личко-сењску, Задарску и Шибенско-книнску жупанију, преносе хрватски медији.

"Ову сарадњу темељимо на програмима и на трагу економског оснаживања као заједничког циља, те хришћанским вриједностима и патриотизму", рекла је Косорова и додала да жели да окупи све који "мисле хрватски и за Хрватску".

Косорова је рекла да истраживања ХДЗ-а показују да ће та странка у 9. и 10. изборној јединици освојити највише гласова у односу на друге странке и коалиције, те додала да да се воде преговори са још неким странкама у другим изборним јединицама.

Према коалиционом споразуму, ХГС-у сплитског градоначелника Жељка Керума припашће треће и седмо мјесто на листи у 10. изборној јединици, док ће у 9. изборној јединици имати седмо мјесто на листи.

ХДЗ традиционално највише гласова осваја у 9. изборној јединици, гдје је и на посљедњих парламентраним изборима 2007. године освојио 10 посланичких мјеста.0 КОМЕНТАРА

  1. Јадранки ће Керум донијети онолико гласова колико је коалицији „заједно за Српску“ донио Стако Стакић, посљедње појачање пред изборе, е моја Јадранка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *