Књига о Јасеновцу: Умиру и имена

У Банском двору у Бањој Луци синоћ је промовисана књига “Убијени у Концентрационом логору Јасеновац 1941-1945“ аутора Антуна Милетића. Милетић је након 34 године истраживања прикупио имена, презимена и мјесто рођења више од 80 000 идентификованих жртава јасеновачког логора у којем је према досадашњим подацима убијено 700 000 Срба, Јевреја и Рома. До имена жртва […]

уторак, мај 17, 2011 / 19:00

У Банском двору у Бањој Луци синоћ је промовисана књига “Убијени у Концентрационом логору Јасеновац 1941-1945“ аутора Антуна Милетића.

Милетић је након 34 године истраживања прикупио имена, презимена и мјесто рођења више од 80 000 идентификованих жртава јасеновачког логора у којем је према досадашњим подацима убијено 700 000 Срба, Јевреја и Рома.

До имена жртва било веома тешко доћи а временом ће бити још теже јер је све мање свједока усташког злочина у Јасеновцу, рекао је Милетић.

На промоцији је наглашено да се у посљедње вријеме оспорава број убијених јер се Хрватска плаши да би преживјели и њихови потомци могли тражити одштету.

Антун Милетић написао је још седам књига о истраживањима усташких злочина у Другом свјетском рату. Ова посљедња наредних дана биће промовисана у Приједору , Козарској Дубици и Београду.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *