Клинтон: Талибани, напустите Ал Каиду

Амерички државни секретар Хилари Клинтон упозорила је данас да не треба заборавити да се битка против Ал Каиде неће завршити смрћу њеног лидера Осаме бин Ладена и поручила талибанима у Авганистану да се окрену од те терористичке мреже. „Не треба да заборавимо да се битка за заустављање Ал Каиде и њено удружење терора, неће бити […]

уторак, мај 3, 2011 / 08:22

Амерички државни секретар Хилари Клинтон упозорила је данас да не треба заборавити да се битка против Ал Каиде неће завршити смрћу њеног лидера Осаме бин Ладена и поручила талибанима у Авганистану да се окрену од те терористичке мреже.

„Не треба да заборавимо да се битка за заустављање Ал Каиде и њено удружење терора, неће бити окончана смрћу Бин Ладена. Напротив, морамо искористити ту могућност да обновимо нашу одлучност и удвостручимо наше напоре”, изјавила је Клинтонова.

Она је, говорећи о томе шта уклањање Бин Ладена значи за америчке будуће планове, рекла да ће САД у Авганистану наставити борбу против Ал Каиде и њених талибанских савезника, истовремено подржавајући авганистански народ да изгради јачу владу и да почне да преузима одговорност за своју безбедност.

„Наша порука талибанима остаје иста, али данас може имати још већи одјек: Не можете чекати да одемо. Не можете нас победити. Али можете начинити избор – напустити Ал Каиду и учествовати у мирољубивом политичком процесу”, истакла је амерички државни секретар.

Клинтонова је додала да су САД у Пакистану решене да подрже народ и владу који бране своју демократију од насилног екстремизма и оценила да је последњих година сарадња између њихових влада, војски и полициијских служби повећала притисак на Ал Каиду и талибане, што се мора наставити. Историја ће забележиити да је смрт Бин Ладена дошла у време великих покрета ка слободи и демократији и у време када људи широм Средњег истока и северне Африке одбацују екстремистичку причу и исцртавају пут мирољубивог напретка, заснованог на универзалним људским правима и тежњама, додала је Клинтонова.0 КОМЕНТАРА

  1. Тако важна функција, а такво ваљање глупости.
    „Историја ће забележиити да је смрт Бин Ладена дошла у време великих покрета ка слободи и демократији и у време када људи широм Средњег истока и северне Африке одбацују екстремистичку причу и исцртавају пут мирољубивог напретка, заснованог на универзалним људским правима и тежњама, додала је Клинтонова.“
    Па у Египту је револуцију изнјело Исламско братсво, а у Либији САД помажу ту исту Алкаиду у борби против Гадафија, о каквим мирољубивом напретку ова лупета?!

  2. а слика јој је страва, као да показује моники левински да још увијек има већа уста од ње…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *