Класик Брит награда гитаристи Милошу Карадаглићу

Познати композитор филмске музике Џон Вилијамс освојио је двије Класик „Брит“ награде у Лондону, као и награду за животно достигнуће, док је црногорски гитариста Милош Карадаглић награђен у категорији најбољег новог умјетника. Награде за достигнућа у класичној музици подијељене су у Ројал Алберт Холу. Међу награђенима је и 20-годишњи британски пијаниста Бенџамин Гросвенор који је […]

четвртак, октобар 4, 2012 / 08:13

Познати композитор филмске музике Џон Вилијамс освојио је двије Класик „Брит“ награде у Лондону, као и награду за животно достигнуће, док је црногорски гитариста Милош Карадаглић награђен у категорији најбољег новог умјетника.

Награде за достигнућа у класичној музици подијељене су у Ројал Алберт Холу. Међу награђенима је и 20-годишњи британски пијаниста Бенџамин Гросвенор који је уједно и најмлађи добитник Класик „Брит“ награде. Гросвенор је награду добио за свој албум „Шопен, Лист и Равел”.

Током церемоније Лондонски камерни оркестар изводио је Вилијамсову музику из филмова „Ратови звијезда”, „Хари Потер”, „Ајкула”, „Е.Т.” и „Индијана Џонс”. Овај 80-годишњи амерички композитор награду је добио за свој рад на филмовима „Ратни коњ” и „Авантуре Тинтина”, преноси Ројтерс.

Са 47 номинација за Оскара, Вилијамс је други по броју номинација после Волта Дизнија, а до сада је покупио пет златних статуа америчке Академије за филм.

Шкотска виолинисткиња Никола Бенедети најбољи је женски умјетник, док је награда за најбољег мушког умјетника отишла у руке руског композитора Василија Петренка.

Награда за албум године додијељена је Ријеу и његовом оркестру Јохан Штраус за албим „And the Waltz Goes On”, а италијански тенор Андреа Бочели је проглашен за међународног умјетника године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *