Кисић: Моја ратна прошлост је потпуно позната јавности

Шеф Канцеларије координатора за Брчко дистрикт при Савјету министара БиХ и први градоначелник дистрикта Синиша Кисић оцијенио је да је истицање његове и фотографија још неких актуелних брчанских званичника из ратног периода у контексту ратног злочина, „лош начин да се задовољи правда“. Кисић је подвукао да је његова ратна прошлост у потпуности позната јавности. "Ја […]

понедељак, мај 2, 2011 / 23:00

Шеф Канцеларије координатора за Брчко дистрикт при Савјету министара БиХ и први градоначелник дистрикта Синиша Кисић оцијенио је да је истицање његове и фотографија још неких актуелних брчанских званичника из ратног периода у контексту ратног злочина, „лош начин да се задовољи правда“.

Кисић је подвукао да је његова ратна прошлост у потпуности позната јавности.

"Ја сам поносан што сам био припадник Војске Републике Српске, а поновно стављање моје фотографије с почетка 1993. године у контекст ратних дешавања у Брчком у мају 1992. године и то 19 година послије тих мрачних догађаја чиста је бесмислица с намјером да се наруши мој углед и ништа више", рекао је Кисић.

Подсјећајући да је иста фотографија већ била објављена у једном сарајевском дневном листу, Кисић је напоменуо да сви они који искрено желе да помогну да се починиоци ратног злочина приведу правди, без обзира из којег народа они долазили, веома добро знају да се то чини посредством органа правосуђа, а не истицањем ратних фотографија појединих Брчака на градске излоге.

"Ако би сви тако чинили са доступним ратним фотографијама званичника у Брчком, тешко је и замислити каква би се конфузија створила у смислу замагљивања ратног злочина у овом граду, а заиста не знам коме то може бити у интересу", рекао је Кисић.

Удружење породица убијених, несталих и насилно одведених Бошњака из Брчког поставило је у суботу, 30. априла, у центру града више фотографија познатих Брчака српске националности начињених у ратном периоду и компромитујућих новинских текстова о њима у контексту брчанских ратних дешавања с почетка рата.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *